HobbyKing Forums
Forum Home Forum Home > Product Specific > Transmitters and Receivers > Hobby King
  New Posts New Posts RSS Feed: Replacement V1 receivers
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

Replacement V1 receivers

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
gerda View Drop Down
Platinum  (DE)
USERID: 312060
Newbie
Newbie


Joined: 08/Sep/2009
Online Status: Offline
Posts: 19
  Quote gerda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Replacement V1 receivers
    Posted: 06/Jul/2010 at 1:51am
hallo people from hobbyking

i switched my complete systen to hobbyking HK-T6A v 1 
there are no more 6 chanal receivers availible.
i ordered again 2 of them. the stock receiving is just gone from end of june to the end of july.
is this system livetime ended?Cry
do you still offer sparepart (Replacement) receivers for existig systems?Smile

where is the difference between v1 and v2?
ist it possible to run both receivers with the same transmitter?

i don t know, what i can do now!

please hobbykingpeople help me with infos
thanks
wolfgang
Back to Top
DarkstarX View Drop Down
Platinum  (CA)
USERID: 330624
Bargain Addict!
Bargain Addict!
Avatar

Joined: 18/Oct/2009
Location: Canada
Online Status: Offline
Posts: 51
  Quote DarkstarX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07/Jul/2010 at 12:10pm
Like you, I own quite a lot of the V1 equipment. Its not compatible with the V2 systems. I would also like more V1 Rx's, but its not looking good.

The V2 stuff isn't bad so far. I have been testing it in some park fliers, and have had no issues. Can't vouch for ranges beyond the 150m or so I fly mine within, but looking solid so far.
Back to Top
rcmodelreviews. View Drop Down
Platinum  (NZ)
USERID: 4042
HobbyKing aficionado
HobbyKing aficionado
Avatar

Joined: 06/Mar/2009
Location: New Zealand
Online Status: Offline
Posts: 1978
  Quote rcmodelreviews. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07/Jul/2010 at 12:23pm
I should have the second part of my V2 test online early next week after I do flight and range-testing this weekend.
RcModelReviews
Back to Top
gerda View Drop Down
Platinum  (DE)
USERID: 312060
Newbie
Newbie


Joined: 08/Sep/2009
Online Status: Offline
Posts: 19
  Quote gerda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08/Jul/2010 at 1:38am
i dont need to know the max distance from v2.
i have a lot of v1 and i will not buy new ones.
for that my question :is there an possibility to use my v1 transmitter for an long time, will it give an replacement part for the v 1 6chan. receivers?
be it possible to flash the transmitter to v 2?

iam still waitin for my v1 receivers.
first hobbyking told that they will arrive in store at mid till end of june and now ther is one month later there written.
shal they come? this year??Wink

please support team help me with a little answer.
thanks
wolfgang

Back to Top
gerda View Drop Down
Platinum  (DE)
USERID: 312060
Newbie
Newbie


Joined: 08/Sep/2009
Online Status: Offline
Posts: 19
  Quote gerda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13/Jul/2010 at 11:30pm
is anyone from supportteam reading here???
please give me a short answer

wolfgang


Edited by gerda - 13/Jul/2010 at 11:31pm
Back to Top
reduans View Drop Down
Platinum  (CA)
USERID: 324966
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09/Jan/2010
Online Status: Offline
Posts: 13
  Quote reduans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25/Jul/2010 at 3:23pm
i have HKTA6 v1.. very long range.. i have problem to fine extra receiver...
i see on ebay similar to this receiver model FS-R6A is for V1 and FS-R6B for V2.. product flysky.
i not buying yet.  are this compatibel or not... i dont know..
check this link..
Back to Top
reduans View Drop Down
Platinum  (CA)
USERID: 324966
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09/Jan/2010
Online Status: Offline
Posts: 13
  Quote reduans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25/Jul/2010 at 3:27pm
let me know if you try this flysky receiver.. compatible or not..

Back to Top
Norrad View Drop Down
Platinum  (TH)
USERID: 240710
HobbyKing Constituent
HobbyKing Constituent
Avatar

Joined: 16/May/2009
Location: Port Elizabeth
Online Status: Offline
Posts: 123
  Quote Norrad Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27/Jul/2010 at 3:54pm
The FlySky receiver is compatible. I am using one with my older HK-T6A V1.
Heli Reviews - The Best RC Helicopter Reviews
Back to Top
rhondas View Drop Down
Gold  (US)
USERID: 14748
Bargain Addict!
Bargain Addict!
Avatar

Joined: 04/Jul/2010
Online Status: Offline
Posts: 59
  Quote rhondas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27/Jul/2010 at 6:21pm
VERY GOOD NEWS IT SHOULD WORK WITH MY FUTABA TX6A
Back to Top
Norrad View Drop Down
Platinum  (TH)
USERID: 240710
HobbyKing Constituent
HobbyKing Constituent
Avatar

Joined: 16/May/2009
Location: Port Elizabeth
Online Status: Offline
Posts: 123
  Quote Norrad Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27/Jul/2010 at 8:20pm
I don't think it will work with a Futaba system. 2.4GHz Receivers are manufacturer dependent and not usually compatible with other transmitters. You will need to get a FlySky based system, such as the HK-T6A V1 or HK-T4A V1 for it to work.
Heli Reviews - The Best RC Helicopter Reviews
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.54
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

This page was generated in 0.172 seconds.