HobbyKing Forums
Forum Home Forum Home > Product Specific > Helicopter Haven
  New Posts New Posts RSS Feed: Solo Pro 180 3d
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

Solo Pro 180 3d

 Post Reply Post Reply
Author
Message
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
lindamus View Drop Down
Platinum  (AU)
USERID: 444566
Newbie
Newbie


Joined: 29/Apr/2011
Online Status: Offline
Posts: 6
  Quote lindamus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Solo Pro 180 3d
    Posted: 10/Feb/2012 at 11:03am
Has any one need to repair the main gear and the umbrella gear for the torque tube?

I have found the meshing / synchronisation to be off, and causing too much friction and clicking as the gears try to mesh.

Has any one come across similar issues, if not where else should i be looking for this issue? the main shaft is good, the Torque tube and associated mecanisms seem to be good...

Just for some reason the gears are not meshing.

Any advice or pointers to give?
Back to Top
SilentBob999 View Drop Down
Gold  (CA)
USERID: 1285738
Newbie
Newbie


Joined: 23/Feb/2012
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote SilentBob999 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23/Feb/2012 at 6:25am
I thing I got a similar issue..

the tail gear was spinning almost freely on the tail shaft.. came like this after first landing.. but take me a while to found out it was that...

The tail servo burn in the mean time and after I get a replacement for the servo I was thinking it should be OK and crash seriously the heli... the counter-rotation was hard to see with the training gear I put on it.. I saw it spinning only when of the ground....

Best thing to do with this heli is to have at least 2-3 spare tail shaft and tail gears...

Many other parts are really fragile but these 2 can broke for no reason at all... (NE402318024A) / (NE402318029A)

I order a thousand of part to bring that heli to live but everything is back-order.. so I think I will wait forever... and at the moment, I think my transmitter is sax up.. I was playing with it in a simulator and somehow I lost some adjustment options.. At some point I should be able to set different value for 3d/normal flight but changing the hold switch don't change the value... I hope that it will at least work when I will receive all these part...

If I do a total cost including the 115$ of part I'm waiting for I spend more than 325$ for that heli...   since it never really fly I'm starting to regret all these Blade heli I saw in all these local hobby store around...
Back to Top
todda View Drop Down
Platinum  (DE)
USERID: 81324
HobbyKing Constituent
HobbyKing Constituent
Avatar

Joined: 18/Feb/2009
Location: Europe/Germany
Online Status: Offline
Posts: 120
  Quote todda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23/Feb/2012 at 4:53pm
Hello,
yes, gears are very fragile and break easily. Specially the gears connected to the torque tube. Most of the time it unfortunately is the one connected to the main gear (means more work to replace).

Silentbob,
have you tried to flip the normal/3d switch (upper left) before entering the menu?
The hold switch alone has not much to do with the mode change (normal/3d).
Back to Top
SilentBob999 View Drop Down
Gold  (CA)
USERID: 1285738
Newbie
Newbie


Joined: 23/Feb/2012
Online Status: Offline
Posts: 2
  Quote SilentBob999 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24/Feb/2012 at 11:12am
Originally posted by todda


have you tried to flip the normal/3d switch (upper left) before entering the menu?
The hold switch alone has not much to do with the mode change (normal/3d).

For the pitch curve what making the difference between 3d and normal setup is the throttle hold switch..
I assume its the same for the throttle curve, but my throttle curve always show the value for normal flight... I think I remember seeing 100-0-80-0-100, but maybe it was only in the manual and it is not configurable on the transmitter itself.. I'm not sure... can somebody confirm that?
Back to Top
todda View Drop Down
Platinum  (DE)
USERID: 81324
HobbyKing Constituent
HobbyKing Constituent
Avatar

Joined: 18/Feb/2009
Location: Europe/Germany
Online Status: Offline
Posts: 120
  Quote todda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24/Feb/2012 at 4:25pm
I think I mixed something with the names of the switches...
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.54
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

This page was generated in 0.094 seconds.